Foto: TT

Josefin Nilsson är död

Uppdaterad
Publicerad

Josefin Nilsson har avlidit idag i sitt hem, uppger Gotlands länsteater.

”Josefin Nilsson, en av de modigaste, vackraste och mest sårbara artisterna har lämnat oss”, skriver länsteatern på sin facebooksida.

Josefin Nilsson var medlem i den gotländska popgruppen Ainbusk och har som soloartist samarbetat med bland andra Benny Andersson och Björn Ulvaeus. Hon var aktuell med föreställningen Systrarna Sisters på Gotlands Länsteater, som skulle ha haft nypremiär i Stockholm i höst.

Josefin Nilsson är död

Tomas Sundström, teaterchef för Länsteatern, bekräftar dödsfallet för Kulturnyheterna.

”Brännande skärpa”

”Vi kommer att minnas Josefin för ett artistliv som innehåller mer än vad de flesta hinner med som lever betydligt längre. Shower, filmer och nu senast en brännande aktuell berättelse om livslust, livskriser och brännande skärpa tillsammans med sin syster Marie i 'Systrarna Sisters'”, skriver han på Facebook.

Festivalmedverkan

Josefin Nilsson har vid ett par tillfällen medverkat i Melodifestivalen. 2005 med bidraget ”Med hjärtats egna ord” och tre år senare med ”Jag saknar dig ibland”, som hon framförde tillsammans med sina bandkolleger i Ainbusk.

Hon var senast aktuell med föreställningen ”Systrarna sisters” där hon tillsammans med systern Marie Nilsson behandlade livets alla olika skeenden, samt döden.

Hon blev 46 år.

Här kan du se Josefin Nilssons sista framträdande med Systrarna Sisters

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Josefin Nilsson är död

Mer i ämnet