Foto: TT

K Svensson: ”Det är inte synd om mig”

Uppdaterad
Publicerad

I sin podcast ”Magister” talar K Svensson nu ut om sitt utbrott i AMK Morgon. Komikern säger att han är beredd att ta konsekvenserna, men vill inte att de runt honom ska straffas för hans uttalanden.

I ett avsnitt av K Svenssons nya podcast, med det passande namnet ”Kulturmannafreakout”, berättar nu komikern om sitt utbrott i det livesända morgonprogrammet AMK Morgon förra veckan.

I programmet skämtade han bland annat om att döda och våldta Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och misshandla kritikern Victor Malm, efter en recension i tidningen som han uppfattat negativt.

Kristoffer ”K” Svensson förklarar nu sitt utbrott med att han var full när han läste recensionen natten före inspelningen, och förlorade omdömet. Han berättar om hur det ”svartnade för ögonen”, att han slår sönder sina händer mot en husfasad, dricker ännu mer och sedan går ut i direktsänd radio.

– Jag stormar in i podcaststudion och är rasande, furiös. Två saker gör att mina arbetsredskap som komiker inte är finkalibrerade på något sätt. Dels att jag är så arg, och dels att jag är så full, säger K Svensson i inslaget.

– Det gör att jag genomför den här idéen om att gå in och lajva nättroll och säga de mest förbjudna sakerna, fortsätter han.

Förlorade samtliga jobb

Efter händelsen har komikern avskedats från samtliga av sina uppdrag för bland annat Aftonbladet, Sveriges Radio och förlaget Rabén och Sjögren, som Kulturnyheterna rapporterat tidigare.

K Svensson har bett om ursäkt till Åsa Linderborg och Victor Malm, och beskriver idag händelsen som en pinsam fylla. Men komikern säger också att han är beredd att ta konsekvenserna, och att ”ingen ursäkt kan täcka upp för det han sagt”.

– Jag hoppas att det inte låter som att jag beklagar mig, det skulle ge mig otroligt äckel om folk uppfattade det som att jag sitter här och snyftar och inte tar konsekvenserna, säger K Svensson.

– Det jag vänder mig emot är att alla som varit i kontakt med mig också ska bli av med sina uppdrag, till exempel podcasten Alla Mina Kamrater, som jag helst ser som ett offer för mitt beteende. Som att mitt sätt att dricka och bete mig är deras ansvar. Jag köper inte det, fortsätter han.

Splittrades som grupp

Efter händelsen förlorade även humorgruppen Alla Mina Kamrater alla sina sponsorer. Gruppen har nu ställt in sina planerade framträdanden, lagt ned sin podcast och upphört att existera som humorgrupp. Kritiken mot dem har i huvudsak handlat om att de inte slängde ut honom ur studion och inte protesterade tillräckligt mot hans ord.

– Jag vet till 100 procent att jag inte vetat hur man skulle betett sig i den situationen. Läser man i efterhand de kondenserade transkriptionerna av 20 minuter fyllebabbel verkar det också helt jävla vansinnigt att man inte sköt mig på plats. Men det var inte så det var, säger K Svensson.

– Det har inte tagit särskilt hårt på mig att förlora arbete. Det som får det att hugga till och som gör att jag inte kan sova, är tanken på mina föräldrar och de kompisar jag förstört för, avslutar han i podcasten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ksvensson

Mer i ämnet