Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Karin Pettersson blir ny kulturchef. Foto: TT

Karin Pettersson blir Aftonbladets nya kulturchef

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Karin Pettersson som tar över som kulturchef på Aftonbladet efter att Åsa Linderborg lämnade posten i somras.
– Aftonbladet kultur ska vara en plats för radikal samhällskritik, för att utmana institutioner och för en mångfald av röster, säger Karin Pettersson till Kulturnyheterna.

Karin Pettersson har tidigare bland annat jobbat som politisk chefredaktör på Aftonbladet, mellan 2010 och 2018. Innan dess var hon med och grundade tidsskriften Fokus. Mellan 2009 och 2010 var hon kommunikationschef för Socialdemokraterna.

”En mångfald av röster från både höger och vänster”

– Aftonbladet kultur har en speciell roll i svenskt samhällsliv eftersom det är en kultursida med utgångspunkt till vänster i ett medielandskap där de andra stora kultursidorna kommer ur en liberal eller konservativ tradition, säger Karin Pettersson till Kulturnyheterna och fortsätter:

– Aftonbladet kultur ska vara en plats för radikal samhällskritik, för att utmana institutioner och för en mångfald av röster från både höger och vänster.

Har Aftonbladet kultur någon koppling till arbetarrörelsen, och i så fall hur?

– Jag tänker att Aftonbladet kultur är en kultursida med sin politiska hemvist till vänster. Med det menas att man kommer ur en förståelse för klassanalys, där jämlikhetsfrågor är viktiga. Sedan är kulturen fri och här på kultursidorna ska det finnas en mångfald av röster, motstridiga röster.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer