Bostadsrättsföreningen Viva, Göteborg Foto: Nicke Johansson

Bostadsrättsföreningen Viva får Sveriges finaste arkitekturpris

Uppdaterad
Publicerad

Årets Kasper Salin-pris tilldelas bostadsrättsföreningen Viva i Göteborg. Byggnaden belönas med priset, som fack- och branschförbundet Sveriges Arkitekter delar ut årligen till ett svenskt byggnadsverk av ”hög arkitektonisk kvalitet”

Kasper Salin-priset är Sveriges mest prestigfulla arkitekturpris och Viva tilldelas priset för ”dess formkänsla, variation i rymd och ljus liksom för att arkitekter och byggföretag har lyckats skapa en fantastisk boendemiljö på en plats som tidigare tycktes omöjlig att över huvud taget bygga på”.

”Årets vinnare visar alla prov på extraordinär arkitektur som berör människor och ger det där lilla extra i deras vardag. Att vinnarna har skapats i ett förtroendefullt samarbete mellan arkitekt och beställare visar att det krävs mer än bra arkitekter för att skapa bra arkitektur”, säger förbundsordförande Tatjana Joksimović i ett pressmeddelande.

Bostadsrättsföreningen Viva är skapat av Malmström Edström Arkitekter Ingenjörer. Se alla nominerade till priset här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.