Skådespelaren och komikern Kevin Hart. Foto: TT

Kevin Hart hoppar av Oscarsgalan efter kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Komikern och skådespelaren Kevin Hart har lämnat sitt uppdrag som programledare för nästa års Oscarsgala. Anledningen är Harts tidigare uppdateringar på Twitter som kritiserats för att vara homofobiska.

Det var med en uppdatering på instagram tidigare i veckan som komikern Kevin Hart meddelade att han kommer att få leda nästa års stora filmgala. Men med en ny uppdatering på sociala medier kom i dag beskedet att han lämnar uppdraget.

Anledningen är den massiva kritiken som riktats mot Harts tidigare tweets. För flera år sedan skrev Hart bland annat att om hans son kom hem och ville leka med sin systers dockhus skulle han ”slå det mot hans huvud och säga 'sluta det är gay'”.

I samma uppdatering där han meddelade att han inte kommer att leda Oscarsgalan bad Hart om ursäkt för sina tidigare kommentarer.

”Jag ber uppriktigt om ursäkt till hbtq-samhället för de okänsliga formuleringarna jag tidigare har gjort”, skriver han på Twitter.

Medverkade i Night School

Kevin Hart har medverkat i filmer som Ride Along (2014), About last night (2014) och Get Hard (2015). Förra året spelade 39-åringen i Jumanji: Welcome to the jungle och i år medverkade han i filmen Night school.

Nyligen var Kevin Hart på turné i Sverige. Med sin stand up-show drog komikern fulla hus i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.