Kristofer Åkesson från Live Nation säger att Kidzapalooza är en viktig del av festivalen. Foto: Andreas Idén

Lollapalooza – den barnvänliga festivalen

Uppdaterad
Publicerad

Är festival endast synonymt med att berusa och kopulera sig? Inte längre, om man ska tro den amerikanska franchisefestivalen Lollapalooza som idag drar igång i Stockholm, med akter som Lana Del Rey och Billie Eilish på scen. Här är nämligen de minderåriga festivalbesökarna också välkomna, till barnens egna festivalområde – Kidzapalooza.

– Tanken är helt enkelt att alla musikfans som är föräldrar kan ta med sig barnen. Dels att man får den här upplevelsen tillsammans med sina barn, och att man kan föda nästa generation livemusikfans. säger Kristofer Åkesson från Live Nation.

Han talar om festivalområdet Kidzapalooza, en viktig del av den amerikanska festivalen Lollapalooza, som för första gången anordnas i Stockholm.

På Kidzapalooza kan de unga festivalbesökarna prova på olika aktiviteter och leka på sin egna lekplats.

För hela familjen, men inte alla

En biljett för ett barn kostar inte mer än 150 kronor. De yngre besökarna måste dock ha en vuxen i sällskapet, som köpt sin egna biljett till en kostnad av lite drygt 2700 kronor. 

Kulturnyheternas egna musikkritiker Per Sinding-Larsen säger att han älskar att Lollapalooza öppnar upp sig som en festival för hela familjen, för alla.

– Men den är ju ändå inte riktigt för alla, plånböcker i alla fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.