Kim Kardashian West. Foto: TT/Andy Kropa

Kim Kardashians protest – tar paus från sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Kim Kardashian hänger på kritiken mot hur Facebook och Instagram släpper igenom hat och hot på sina plattformar. Nu meddelar stjärnan att hon ”fryser” sina sidor – under en dag.

Realitystjärnan Kim Kardashian West hänvisar till uppropet ”Stop hate for profit”, där en mängd företag och organisationer i juli pausade sina annonseringar på plattformerna i kritik mot deras slapphänthet kring hat och rasism.

Uppropet tog fart efter att Facebook släppt igenom en sida som uppmanade beväpnade amerikaner att ge sig ut på gatorna i Kenosha för att bekämpa protesterna mot polisskjutningen av Jacob Blake.

”Kan inte tyst se på”

Kim Kardashians protest pågår under onsdagen, då ingenting kommer att publiceras för hennes 188 miljoner följare på Instagram och 30 miljoner följare på Facebook

”Jag älskar att jag kan sammanföras direkt med er genom Instagram och Facebook, men jag kan inte bara tyst se på medan de här plattformarna fortsätter att tillåta spridning av hat, propaganda och desinformation – som skapas av grupper som vill dela och splittra USA”, skriver Kim Kardashian i sociala medier.

Uppropet har stöd av en rad andra kändisar som Jennifer Lawrence, Katy Perry, Sarah Silverman och Leonardo DiCaprio. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.