Skådespelarna Rolf Lassgård, Peter Stormare och regissören Kjell Sundvall under inspelningen av Jägarna 2, 2010. Foto: TT

Klart: Jägarna blir tv-serie

Uppdaterad
Publicerad

Filmen ”Jägarna” blir tv-serie nästa år, med Rolf Lassgård i huvudrollen som polisen Erik Bäckström. Det meddelar C More i ett pressmeddelande.

– Det ska bli skoj att få träffa Erik för tredje gången, det blir som att träffa en gammal vän, säger Rolf Lassgård om rollen.

Filmen Jägarna blev flerfaldigt Guldbagge-nominerad för sin mörka kriminalhistoria om mord och maktkamp på landsbygden i Norrbotten. Nu står det klart att Rolf Lassgård återvänder till rollen som polisen Erik Bäckström för tredje gången i ordningen sedan den första filmen hade premiär 1996.

- Arbetet med Jägarna-filmerna och karaktären Erik Bäckström ligger mig väldigt varmt om hjärtat och det känns därför väldigt lustfyllt att få spela honom igen, säger Rolf Lassgård i ett pressmeddelande.

Sex avsnitt planerade

Jägarna, och uppföljaren från 2011, regisserade av Kjell Sundvall och lämnade ett bestående avtryck på den svenska filmhistorien. Denna gång står Jens Jonsson (Snabba Cash – Livet deluxe) för regi, medan Björn Carlström och Stefan Thunberg, som skrev den första respektive den andra filmen, gör manus.

I tv-serien väljer Erik att återigen återvända hem till Norrbotten från Stockholm, denna gång för gått, och hamnar snabbt i konflikt med familjemedlemmar och poliskollegorna. Rolf Lassgård beskriver rollen som komplex och intressant, och ser fram emot att återvända till de två filmernas värld i en tv-serie i sex delar.

– Erik har haft en tendens att hamna i konflikt med såväl sig själv som kollegor inom polisen och har aldrig väjt för att sanningen ska fram även om vänskap och släktband hotas längs vägen. Det ska bli skoj att få träffa Erik för tredje gången, det blir som att träffa en gammal vän, säger Rolf Lassgård.

Inspelningarna startar i höst. Ett premiärdatum har ännu inte satts av C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.