Foto: Discovery/AP/TT

Kommande säsong av Ex on the beach ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Tv-nätverket Discovery har valt att ställa in dokusåpan Ex on the beach kommande säsong med hänvisning till att det inte är vad tittarna vill ha i dagens samhällsklimat.

Jessica Linnman, kommunikationsdirektör på Discovery Networks säger att anledningen till att säsongen 2021 ställs in är ”debatten i samhället”.

– Vi tror inte att det är vad tittarna vill ha. Debatten lyfter vad som är okej och inte, och vår känsla är att tittarna inte tycker att det här formatet är det som är intressant att titta på, säger hon till Kulturnyheterna.

Finns det en rädsla för att övergrepp ska förekomma i säsongen, har ni blivit uppmärksammade på sådant i tidigare säsonger?

– Nej, jag ska vara tydlig med att säga att det inte har funnits några incidenter som anmälts eller kommit till vår kännedom, vi är trygga med produktionen, men vi tror ändå inte att det är det tittarna vill se just nu, säger Jessica Linnman.

Inspelningen skulle ha påbörjats i september.

Ex on the beach är baserat på ett brittiskt koncept där singlar åker på semester där deras ex-partners successivt dyker upp under seriens gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.