Graffitiväggen som försvunnit i rivningshotade Snösätra. Foto: privat

Kommunen: Inte vi som rivit graffitiväggen

Uppdaterad
Publicerad

Kommunens grävskopor har anlänt till rivningshotade graffitiparken Snösätra, och en vägg har försvunnit. Men nu har historien fått en oväntad vändning. Exploateringskontoret i Stockholm som ansvarar för rivningsarbetet menar att det är någon annan som tagit plåtfasaden. Kulturföreningen i Snösätra ger inte mycket för den teorin.

Föreningen Kulturkvarter Snösätra berättade på måndagen att rivningsarbetet i Snösätra hade börjat, och att en graffitivägg rivits. Kulturnyheterna var på plats och fotograferade den plåtfasad som hade försvunnit. Men när Kulturnyheterna når exploateringskontoret framträder en annan bild.

– Vår entreprenör har börjat etablera sig på plats, men det är inte vår entreprenör eller staden som har rivit, säger Gunnar Jensen, avdelningschef på Exploateringskontoret i Stockholm, säger Gunnar Jensen, avdelningschef på exploateringskontoret i Stockholm.

Gunnar Jensen säger att firman som ska riva södra Snösätra har börjat inhägnaden av området, men att det varit öppet och lätt att ta sig in och ut.

Men vad krävs för att få loss en sån vägg?

– Den var väl både stor och bred, så någon form av maskiner har man använt, säger han.

Kulturföreningen skeptisk: Var ingen Banksy-målning

Mikael Rickman, ordförande för föreningen kulturkvarter Snösätra, har svårt att tro att det inte skulle vara entreprenören som rivit väggen.

– Väggen som rivits ligger ju precis där de håller på, vi har sett grävskoporna åka omkring i området. Jag har svårt att tro att någon privatperson skulle gå in och riva ned 200 kvadratmeter plåt, det låter konstigt. Hade det varit en Banksy-målning hade jag förstått, men det här var inget speciellt.

Vad tror du kan ha hänt då?

– Jag tror att det är en kommunikationsmiss mellan entreprenören och exploateringskontoret. Eller så försöker de mörka... men det är väldigt djupa vatten att spekulera i.

Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.