Konsertjätte säljer biljetter till Kiss-spelningar i juni – trots restriktioner

Uppdaterad
Publicerad

Det legendariska rockbandet Kiss spelningar i Sverige i juni kommer inte att bli av. Trots det fortsätter arrangören Live Nation att sälja biljetter till evenemangen och konsertbesökarna får ingen information från arrangören kring om spelningarna blir av eller inte.

– Det är dålig kundservice. De har ett ansvar som arrangör och försäljare, säger Bengt Abrahamsson, mångårigt Kissfan som skulle ha sett sina gamla idoler live för första gången i Stockholm den 25 juni.

Spelningen på Scandinavium i Göteborg den 23 juni är slutsåld, men när Kulturnyheterna försöker köpa en biljett till spelningen på Tele2 Arena i Stockholm så går det alldeles utmärkt, detta trots att spelningen inte kommer att äga rum.

Coronaviruset och kulturen

Under en Facebook Live-chatt med Scott Brown, USA:s ambassadör i Nya Zeeland och Samoa, som senare publicerats i The Calgary Herald sade bandets sångare och basist Gene Simmons att de kommer att spela igen först när forskarna säger att det är säkert.

– När det finns ett vaccin och forskarna – inte politikerna – säger ”ok, öppna dörrarna. Fira livet. Gå ut och roa er.” Först då kommer vi spela igen, sade Gene Simmons i intervjun.

Vill ha besked från arrangören

På Live Nations hemsida och spelningarnas event på Facebook finns ingen information om att spelningarna skulle vara inställda eller uppskjutna till ett senare datum, trots bandets uttalande och att så stora evenemang inte får genomföras på grund av restriktionerna i och med coronapandemin.

– Jag och min fru har sett fram emot konserten länge men sen hände ju corona, och det kan man ju inte styra över. Men Live Nation borde ju komma med ett besked om den är inställd eller framflyttad, säger Bengt Abrahamsson.

Live Nation skriver i ett mejl till Kulturnyheterna att information till konsertbesökarna kommer att meddelas inom kort: ”Så fort vi har hela bilden klar för oss kommer vi meddela alla biljettköpare vad som gäller”. Varför biljetterna till Kiss-spelningen i Stockholm fortfarande är till salu har Live Nation valt att inte svara på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet