Foto: Reuters

Banksy fyller Paris med Muralmålningar

Publicerad

Den hemlighetsfulla gatukonstnären Banksy har målat ett flertal uppmärksammade muralmålningar i Paris sedan slutet av juni. Bilderna är tolkningar av bland annat nazism och studenrevolutionen 1968.

Banksy är verksam över hela världen och har sedan några veckor tillbaka målat fler muralmålningar av olika slag i Paris. I slutet av juni började bilderna dyka upp och strax därefter bekräftade konstnären via sitt Instagramkonto att han låg bakom de nya muralerna.

Foto: Reuters

Bland annat en målning som uppmärksammar att det var 50 år sedan studenter i Paris demonstrerade för ett bättre samhälle dök upp i slutet av juni.

Foto: Reuters

Några av väggmålningarna har förstörts. Bland annat denna bild, som först visade en flicka som målade över ett hakkors med en rosa tapet har sprejats över för att få det att se ut som att flickan målar hakkorset.

Foto: Reuters

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.