verken No time for ball$$ (2017) och With my Pussy vision I see through your talk (2017) Foto: Instagram/ @ Carolinafalkholt

Carolina Falkholts verk i New York övermålad

Uppdaterad
Publicerad

Hon har hamnat i hetluften förr för sina abstrakta målningar föreställande vaginor. I julhelgen målade Carolina Falkholt en erigerad penis på en husfasad i New York. Men bara några dagar senare har verket målats över av hyresvärden.

Under julhelgen målade street-art-konstnären Carolina Falkholt en penis på en husfasad på Lower East Side i stadsdelen Manhattan, New York. Bakom beställningen av verket stod konstnärsfonden The New Allen. Grannar reagerade starkt på motivet, och nu har verket målats över av hyresvärden, skriver DN.

Inte första gången

Några kvarter bort finns ett ytterligare könskonstverk signerat Falkholt: en gigantisk, abstrakt vagina, som än så länge inte väckt lika mycket reaktioner. Själv säger konstnären till Expressen att hon tror att penisen orsakat uppståndelse för att den är mer realistisk.

Det är inte första gången Carolina Falkholt möter kritik för sin konst. 2013 väckte hennes väggmålning på en skola i Sverige debatt. Verket var ett av hennes karakteristiska abstrakta målningar och en del av målningen föreställde en skrevande kvinna.

Kulturnyheterna söker Carolina Falkholt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.