Foto: Toru Hanai/Reuters/TT

Snart invigs Yayoi Kusamas museum

Uppdaterad
Publicerad

Hon fått sitt eget museum, den japanska superstjärnan Yayoi Kusama. Och i dag visade hon upp det för den samlade pressen, museet som bär hennes namn i centrala Tokyo.

– Det är en stor glädje för mig att få dela med mig av min filosofi, säger hon till AFP. Jag är beredd att göra vad som helst för att sprida kärlek i världen, och kämpa för en värld utan krig.

Ställt ut på moderna

Kusama, som ställde ut på Moderna museet i Stockholm förra året, har fyllt 88 år, och hon har aldrig varit större. Priserna på hennes verk är bland dom högsta bland levande konstnärer. Och hennes prickar, och speglar, och naturformer har gjort henne till en brett älskad konstnär. Och hon har inga planer på att varva ner:

– Jag har målat sen jag var ett barn, och det går fortfarande inte en dag utan att jag målar nånting, säger Yayoi Kusama.

SE ÄVEN: I ateljén med Yayoi Kusama

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.