Anrika Thielska galleriet satsar på modern konst

Uppdaterad
Publicerad

Efter både ekonomisk kris och interna konflikter är det dags för nystart på Thielska galleriet i Stockholm. Nu satsar man på samtidskonst.

Det har varit många turer runt Thielska galleriet i Stockholm. Krisande ekonomi, svikande publiksiffror och bråk mellan styrelsen och intendenterna är några av exemplen. Men sedan augusti har Thielska en ny ledning, som hoppas på en nytändning med en satsning på samtida konst.

– Det finns jättemånga duktiga konstnärer i Sverige. Det finns fem konstskolor i det här lilla landet, som utexaminerar kanske 100 konstnärer om året. Jag tror att ett sätt att få Thielska galleriet att vakna till liv, det är med hjälp av de här konstnärerna. Vi behöver absolut deras hjälp för att klara av det här, säger Andreas Brändström, tillförordnad intendent på Thielska galleriet.

”Det finns inga konflikter kvar”

Nu är dock problemen under kontroll, menar Andreas Brändström.

– Allt är löst. Vi ser framåt, det är lugnt, det finns inga konflikter kvar, såvitt jag vet. Det ekonomiska läget är pressat, och det är det för alla institutioner. Men vi måste få upp biljettintäkterna och få upp sponsorer för framtiden.

Reporter i inslaget: Pernilla Sidén

Fotograf: Don Titelman

Klippning: Viveca Hallgrim

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer