En äldre man tog betalt för målningarna som såldes. Foto: www.banksy.co.uk

Originalverk av Banksy reades ut på gatan

Publicerad

Tavlorna beräknas vara värda omkring 100 000 kronor styck, trots vrakpriserna såldes endast ett fåtal.

Under söndagen satte den sinnrika konstnären upp ett stånd i Central Park i New York i vilket originalmålningar såldes till extrema underpriser.

I en video som lagts upp på Banksys hemsida ser man hur folk passerar förbi ståndet utan att ägna någon större notis åt målningarna. Tavlorna som reades ut för 60 dollar styck, det vill säga cirka 420 kronor är egentligen värda omkring 100 000 kronor, skriver The Guardian

Men det var i alla fall några personer som gjorde sig riktiga kap. Till exempel köpte en person två mindre tavlor till sina barn – detta efter att ha prutat ner priserna till hälften, beskriver de i videon.

För att inte locka människor till platsen i tron om att ståndet finns kvar skriver Bansky på sin hemsida ”Vänligen notera: Det här var en engångsgrej. Ståndet kommer inte vara där igen i morgon”.

”Konstkuppen” är en del av den en månads långa ”utställning” som konstnären har i New York just nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer