• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en fabrik i Malå. På grund av kraftig rökutveckling uppmanas alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: Nicolai Grant/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Sanerad väggmålning görs om

Publicerad

Den colombianske gatukonstnären Stinkfish har rest tillbaks till Malmö för att göra en ännu större målning.

Gatukonstfestivalen Artscape i Malmö sätter punkt genom att göra om den väggmålning som av misstag tvättades bort tidigare i sommar av en saneringsfirma.

– Det var en kommunikationsmiss, säger festivalens skapare Tor Hedendahl och meddelar att företaget Eon, som var de som såg till att verket togs bort, nu är helt på det klara med att det kommer en ny målning på fastigheten.

– Det är Eon som har står för kostnaderna, de har stenkoll och tycker att det är en självklarhet att väggen ska göras om, säger han.

Större än tidigare

Stinkfish började arbetet med målningen under tisdagen.

Enligt Tor Hedendahl kommer den nya målningen bli större än den tidigare och sträcka sig över ytterligare en vägg.

Planer på att sprida festivalen vidare

Artscape är den första gatukonstfestivalen av sitt slag i landet och har bidragit till närmare 20 muralmålnigar runt om Malmö.

Tor Hedendahl berättar att det finns intresse för att ta festivalen vidare till fler städer.

Graffiti är ett omdebatterad ämne – hur har festivalen tagits emot av Malmöborna?

Jag tror att vi har lyckats förändra bilden av graffiti hos många av de som var kritiska. Debatten har fastnat i frågan om det är konst eller klotter. Jag tror att många som har sett de här målningarna förstått att det inte handlar om klotter, säger Ted Hedendahl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer