Foto: SVT/Jörgen Söderström

Kollegan om Lars Arrhenius sista verk: Har fått en ny dimension

Uppdaterad
Publicerad

Konstnären Lars Arrhenius gick bort under söndagen, bara 53 år gammal. Hans konstnärskap handlade på senare år mycket om klimatfrågan, och han var en av initiativtagarna till utomhusutställningen Tyst vår som visas just nu i Stockholm. Lars Arrhenius sista verk handlar om människans relation till naturen, men hans plötsliga bortgång har gett verket en sorglig dimension.

Lars Arrhenius var tillsammans med Mats Bigert initiativtagare till utomhusutställningen Tyst vår i Stockholm. Besökarna får med hjälp av en karta upptäcka konstverk i skogarna utanför Kaknästornet. Temat är människans relation till naturen, och Lars Arrhenius konstverk är en gravsten med inskriptionen ”Framtiden vilar här”. Vid verket har närstående nu lagt blommor.

– Lars närmaste familj och vi konstnärskollegor samlades här igår för att hedra hans minne och vara tillsammans i den här chockartade stunden, säger konstnären Hannah Ljung.

Se Lars Arrhenius verk och en del av utställningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.