Tysk konstnär reser i mästarnas fotspår – för att måla av sin tröja

Uppdaterad
Publicerad
Det är de två tyska konstnärerna, målaren Hank Schmidt der Beek och fotografen Fabian Schubert, som rest till platser där stora konstnärer målat historiska mästerverk av landskapet. Men dukarna på Hank Schmidt der Beeks staffli föreställer inga landskap utan mönstret på hans tröja.

Konstnärerna mötes på en vandring i de österrikiska alperna 2009 och där föddes också idén.

De båda hade gett sig ut på resan med målet att skapa konst, berättar Hank Schmidt der Beek för Huffington Post. Men när han ställdes inför storheten i landskapet och litenheten i hans vita duk, målade han istället av sin tröja. Fabian Schubert fotade det hela och projektet var igång.

Blågulrandigt i tyska Herzogstand. Foto: Edition Taube

I fyra veckor reste de båda runt och målade och fotade tröjor. Bland annat på platserna där David Hockney målade “Woodgate woods”, i Monets trädgård i Giverny och utanför Rouhen-katedralen som Monet förevigade i en serie målningar.

Färgstarkt och rutigt i franska Étretat Foto: Edition Taube

De många verken har publicerats av förlaget Edition Taube i boken “Und im Sommer tu ich Malen” (på svenska ungefär “På sommaren målar jag”).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer