Kristina Lindquist Foto: Sara Mac Key

Kristina Lindquist ny kulturchef på UNT

Uppdaterad
Publicerad

”Jag vill att kultursidorna ska vara en plattform för att driva demokratins och jämlikhetens principer”

Kristina Lindquist är i dag en av två chefredaktörer för RFSU:s tidskrift Ottar och skriver även teaterkritik i Dagens Nyheter.

Hon tar över efter Lisa Irenius på kulturchefsposten som lämnar UNT f ör samma post på Svenska dagbladet. Irenius vann Stora Journalistpriset som årets förnyare förra året efter satsningen Kulturjournalistik ända ut i marginalerna”, där litteraturkritiker skrivit kommentarer i böcker som sedan läsarna kunnat ladda ner.

– Jag är väldigt imponerad av Lisa Irenius arbete och ser otroligt mycket fram emot att börja mitt nya jobb, säger Kristina Lindquist till UNT.

Hon har tidigare även jobbat på tidningen Arbetaren och på SVT. Hon säger till UNT att det var efter att ha jobbat som nyhetsjournalist med valbevakningen 2010 som ledde henne mot kulturområdet.

– Under valvakan, när SD kom in i riksdagen, insåg jag att rollen som neutral nyhetsreporter inte var något för mig. I kulturen däremot fick man ha en röst. Jag vill att kultursidorna ska vara en plattform för att driva demokratins och jämlikhetens principer. Jag kommer definitivt att ta ställning, säger hon till UNT.

Kristina Lindquist tillträder i oktober.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Medier

Mer i ämnet