Snapchat-aktien föll med 6,1 procent efter Kylie Jenners syrliga tweet. Foto: TT

Kylie Jenners kritik sänkte Snapchat

Publicerad

”Såå, är det fler som har slutat öppna Snapchat? Eller är det bara jag... Detta är så sorgligt”.

Kan en enda tweet sänka en aktie som en sten? Det verkar så, om man heter Kylie Jenner och har över 124 miljoner följare på Twitter och Instagram.

Efter att realitystjärnan på torsdagen twittrat att hon slutat använda bildmeddelandesajten föll Snapchat-aktien med 6,1 procent och börsvärdet minskade med strax över 10 miljarder, skriver finanstidningen Bloomberg.

Har stort inflytande

Händelseförloppet gör det tydligt att Kylie Jenner, som främst är känd för sin medverkan i tv-programmet ”Familjen Kardashian”, är en av världens mest inflytelserika personer på sociala medier. För bara någon vecka sedan lade hon ut en bild på sin nyfödda dotter på Instagram, en bild som snabbt blev appens mest populära någonsin, med 16 miljoner gilla-markeringar.

Kritikstorm mot appen

Kylie Jenners är inte ensam i sin kritik av appen. De senaste veckorna har det stormat kring Snapchat och appens senaste uppdatering, som av många gjort att den upplevs som rörigare.

Fler än 1,2 miljoner användare har skrivit under en digital protestlista för att förmå Snapchat att återgå till den gamla versionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.