Lena K Samuelsson kliver in som publisher på Aftonbladet. Foto: TT

Lena K Samuelsson blir tf publisher på Aftonbladet

Uppdaterad
Publicerad

I början av december meddelade Aftonbladet att tidningens publisher Sofia Olsson Olsén sjukskriver sig, nu skriver tidningen att Lena K Samuelsson tar över rodret.

Lena Mellin fortsätter i rollen som ansvarig utgivare. Lena K Samuelsson tillträder som publisher omedelbart.

Det har stormat kring Sveriges största tidning de senaste veckorna. Många kvinnliga medarbetare har varit missnöjda med att projektet Dokumentet 2.0, där kvinnorna skulle beskriva hur de upplever sin arbetssituation, lades ner efter flera turer.

Trakasserianklagelser

Krönikören Staffan Heimerson fick inte vara kvar med hänvisning till att han uttalat sig sexistiskt i en intervju med Resumé angående en krönika han skrivit om Metoo.

Flera medarbetare på tidningen har anklagats för trakasserier och olämpligt beteende i samband med Metoo-rörelsen.

”Jobbig tid”

Krönikören Fredrik Virtanen valde i veckan att lämna tidningen efter våldtäktsanklagelser som riktats mot honom.

– Jag förstår att det varit en jobbig tid för många. Men Aftonbladet är en stark och framåtlutad organisation, med kompetenta och engagerade medarbetare och chefer. Här finns en kultur där vi är stolta över Aftonbladet, vår journalistik, vår digitala kraft och vår unika marknadsposition med närmare 3,5 miljoner dagliga läsare, säger Raoul Grünthal, vd för Schibsted Media och Aftonbladets styrelseordförande till den egna tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.