Les Twins skänkte stjärnglans till svensk streetdancetävling

Uppdaterad
Publicerad

De franska hiphopstjärnorna Les Twins är kända för sin animerade dansstil. I helgen skänkte de extra glans till den nordiska uttagningen till Juste Debout – en av världens största streetdance-tävlingar.

– Man är aldrig bättre än sin senaste prestation, säger tvillingbröderna.

Bröderna Laurent och Larry Nicolas Bourgeois föddes i en niobarns-familj i Parisförorten Sarcelles och lyckades, mot alla odds, med sin dröm. De är dansare, koreografer, producenter, modeller, designers och kreativa direktörer för sitt eget klädmärke. Men vägen till den absoluta världstoppen på hiphopdans-scenen var ingen dans på rosor och framgångarna kom inte över en natt. 

Deras mamma tyckte att de skulle strunta i dansen och skaffa sig en utbildning och ett ”riktigt jobb”.

– Det var tufft att visa för världen att det är det här vi vill göra, berättar tvillingarna. 

”Folk tyckte vi var galna”

De är självlärda och slog igenom hemma i Frankrike 2008 i den populära TV-showen Incroyable Talent och blev snart kända också för den amerikanska publiken. 2011 tog de hem segern i den prestigefyllda internationella streetdance-tävlingen Juste Debout. 

– När vi började dansa animerat tyckte folk att vi var galna. Det räknades inte ens som hiphop. Nu dansar alla så, säger Larry Bourgeois  

– Inte bara det, de gör musik till oss nu, tillägger Laurent Bourgeois 

Har turnerat med Beyonce

Le Twins har bland mycket annat turnerat med Beyonce som var den som sökte upp tvillingarna.

– Vi dansade inte för Beyonce, vi dansade med Beyonce, understryker Les Twins när de pratar om samarbetet.

Då hade de inte lyssnat så mycket på hennes musik men de blev snart stora fans. Les Twins tycker att det var en fin resa, men den var inte viktigare än något annat projekt de hoppar på.

– Alla projekt är viktiga för oss. Allt vi gör måste vara bättre än det vi gjort tidigare, säger Les Twins.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.