Linda Beijer, Kulturchef, Kulturhuset Stadsteatern Foto: Matilda Rahm

Linda Beijer blir kulturchef på Kulturhuset Stadsteatern

Publicerad

Rekryteringen har pågått sedan april, men nu står det klart att det blir Linda Beijer som tillträder i den helt nya rollen som Kulturchef på Kulturhuset Stadsteatern.

Kulturchefen är en ny tjänst på Kulturhuset Stadsteatern inrättad av Jesper Larsson som tillträdde som VD i november 2019. Kulturchefen ska ansvara för innehåll och koordinering av bibliotek, litteratur, konst, mode, design, musik, debatt, samtal, film och eget skapande.

– Det är så fantastiskt roligt att jag har fått uppdraget som kulturchef, en ära och ett stort förtroende som jag ska förvalta väl, säger Linda Beijer som tillträder som kulturchef den 17 augusti 2020, i ett pressmeddelande.

Tidigare har Linda Beijer bland annat varit orkesterchef för Norrköpings Symfoniorkester, utvecklingsproducent på Folkoperan och haft olika chefsroller på Cirkus Cirkör.

– Mitt uppdrag och min del i den större visionen är att göra plats för fler berättelser och perspektiv så att vårt utbud är relevant och attraktivt för fler, och att skapa fler vägar in så att så många som möjligt får uppleva, delta och bidra till vår gemensamma konst och kultur, säger Linda Beijer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.