Trots osäkra läget: Lollapalooza släpper festivalbiljetter och artister

Uppdaterad
Publicerad

Lollapalooza har kommit långt i planerna för nästa års festival. Idag släpper de både biljetter och artistbokningar, trots att läget fortsatt är osäkert.

– Att bromsa smittspridningen är det viktigaste just nu. Samtidigt måste vi blicka framåt, för om vi bara sitter stilla nu så blir det inga evenemang alls år 2021, säger Anna Sjölund, konsert- och festivalchef på Live nation.

Vaccin är på väg, men läget är fortsatt osäkert och smittspridningen allvarlig.

Samtidigt planerar festivalarrangören Live nation för att kunna genomföra Lollapalooza på Gärdet i Stockholm nästa år. Idag släpps både biljetter och line-up, med artister som Kendrick Lamar, Pearl Jam och Zara Larsson.

– Vi har en god konversation med Stockholms stad och jobbar framåt. Vi ser många möjligheter och det är också signalen vi får från resten av Europa att det finns möjligheter att genomföra festivaler sommaren 2021. Vi vet också att utomhusevenemang har bättre förutsättningar än inomhusevenemang, säger Anna Sjölund.

Samtidigt är läget osäkert och framtiden svår att förutse. Vad händer om ni tvingas ställa in?

– Vi hoppas att det inte blir så men vi garanterar att om man köper en biljett så får man pengarna tillbaka eller flytta biljetten till året efter.

Så man får välja mellan återbetalning eller att flytta fram biljetten?

– Ja.

En längre intervju med Live nations vd kan du se i videon ovan.

Några artister som uppträder på Lollapalooza 2021

Pearl Jam

Kendrick Lamar

Post Malone

The Killers

Zara Larsson

Veronica Maggio

DaBaby

Kacey Musgraves

Anderson .Paak & The Free Nationals

Doja Cat

Alesso

Lewis Capaldi

Playboi Carti

Jack Harlow

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.