Madonna uppträder på VMA-galan. Foto: AP

Madonna klar för Eurovision Song Contest

Uppdaterad
Publicerad

Världsstjärnan Madonna ska uppträda under finalen i Eurovision Song Contest i Tel Aviv i maj, det meddelar hennes talesperson.

Under måndagen stod det klart att artisten Madonna kommer att uppträda på årets upplaga av Eurovision Song Contest, det meddelade den israeliska tidningen Haaretz. Uppgifterna bekräftades senare av Live Nation Israel och en talesperson för Madonna.

Artisten har uppträtt i Israel tre gånger tidigare: 1993, 2009 och 2012.

Årets Eurovision Song Contest kantas av kontroverser. Förberedelserna har störts av krav på bojkott samt finansiella problem. Förra veckan blev det klart att den israeliska regeringen går in och täcker en del av kostnaderna för arrangemangets säkerhet, detta sedan tävlingsledningen varnat premiärminister Benjamin Netanyahu för att hela tävlingen riskerar att gå om intet om arbetet inte får fortskrida enligt plan.

Förra veckan skrev också 171 svenska artister under ett upprop om att Sverige bör bojkotta Eurovisionsfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.