Många återseenden i 2009 års Melodifestival

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen meddelade Sveriges Television namnet på åtta av artisterna som ska medverka i nästa års upplaga av Melodifestivalen. Och det finns många bekanta ansikten med på listan.

Alcazar dyker åter upp, men gruppen består denna gång av Andreas Lundstedt, Therese Merkel och Lina Hedlund. Måns Zelmerlöw är tillbaka efter debuten med Cara mia 2007. Denna gång ska han framföra låten Hope & Glory.

Lasse Lindh debuterade i Melodifestivalsammanhang i fjol och är nu åter med i tävlingen. Bland tidigare års finalister som nu åter prövar lyckan finns dessutom Sarah Dawn Finer och Caroline af Ugglas. Och så BWO. Förstås.

Blir det fjärde gången gillt för BWO, bestående av Martin Rolinski, Alexander Bard och Marina Schiptjenko? Den 14 mars får vi svaret i Globen. Innan dess reser Melodifestivalståget land och rike runt i fem veckor.

Förutom de sex ovan nämnda artisterna debuterar Jennifer Brown och Emilia med varsitt bidrag. Totalt tävlar drygt 30 artister och lika många låtskrivarteam om vinsten i Globen. Vinnaren får sedan bege sig till Moskva där Eurovision Song Contest går av stapeln.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.