Foto: TT

Många trodde på Kamferdrops och Edward Blom – men ingen av dem gick vidare

Uppdaterad
Publicerad

Många trodde på norska Kamferdrops och även Edward Blom förutspåddes möjlighet att ta sig vidare, men tillsammans med Kikki Danielsson måste de nu lämna Melodifestivaltävlingen.
– Det var ingen bra start på dagen, säger Kamferdrops som ett tag riskerade diskvalificering.

– Jag blev ju inte diskad och jag kom inte sist, säger Kamferdrops till Kulturnyheterna om sin insats.

Under tidiga eftermiddagen avslöjade Aftonbladet att Kamferdrops bidrag Solen lever kvar hos dig hade legat upp på nätet i åtta år – något som strider mot Melodifestivalens regler. Det bestämdes sedan att Kamferdrops ändå skulle få fortsätta, eftersom låten ska ha lagts upp utan upphovsmännens kännedom.

– Först fattade jag inte vad de pratade om när jag fick höra. Det var ingen bra start på dagen och jag hamnade lite i en dålig spiral, men jag tror inte att det hade något med saken att göra, fortsätter hon.

”Hoppades på Kikki”

En annan förhandstippad favorit som inte gick vidare var Edward Blom, men han är nöjd ändå.

– Till slut blev det så jäkla bra som Edward Blom kan göra det. Mina nerver var helt förstörda för bara några dagar sedan, säger han.

Inte bara åkte Edward Blom ut själv, utan även den han hoppades att se i final bland sina motståndare.

– Min favorit var Kikki, det var så gripande med hennes livshistoria, men båda som gick vidare är fantastiska och väl värda i Eurovision, säger han till Kulturnyheterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Melodifestivalen 2018

Mer i ämnet