Fotbollsspelaren Diego Maradona har dött, 60 år gammal. Fotbolls-VM 1986 var en av hans största ögonblick som fotbollsspelare. Då vann Argentina mästerskapet. Foto: Orge Duran/AFP/TT

Maradona – fotbollsstjärnan som hyllas som en gud

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollslegendaren Maradona har dött vid 60 års ålder. 2008 gjorde Kobra ett reportage om fotbollsspelaren som är mer än bara en idrottsman. För vissa är han mer lik en gud.

Diego Maradona är ökänd för målet som han gjorde med hjälp av ”Guds hand” i VM i Mexiko 1986. Men i Maradonakyrkan, Iglesia Maradoniana, är fotbollsspelaren själv något av en gud. Maradonas självbiografi är deras bibel och i ett av de tio budorden finns kravet att alla församlingen söner ska döpas till Diego.

Se Kobras inslag från 2008 om fotbollsspelaren Diego Maradona, som också är en populärkulturell ikon för många fotbollsälskare, och för argentinarna, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.