Bloggaren Margaux Dietz vann pris för årets influencer medan Ångestpodden, som består av ​Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg vann pris för årets röst. Foto: TT och Pressbild

Margaux Dietz är årets influencer 2017

Uppdaterad
Publicerad

Intresseorganisationen Influencers of Sweden anordnade i fredags en gala där de delade ut pris till ”Sveriges kreativa innehållsskapare och inspiratörer” verksamma i sociala medier på plattformar som Youtube, Facebook, Instagram och bloggar.

I år tog bloggaren Margaux Dietz hem priset för årets influencer, det skriver Dagens Media. Dietz skriver om sitt liv på tidningen Elle och blev för många känd när hon i våras publicerade en video på sin egen förlossning.

Totalt finns det 12 priskategorier som ”influencers” tävlar om, bland annat årets veteran som Elsa Billgren vann och årets röst, som Ångestpodden tog hem.

LÄS MER: TV – Här föder hon inför tusentals följare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.