Mariah Carey. Foto: TT

Mariah Careys jullåt slår Billboardrekord

Uppdaterad
Publicerad

Mariah Careys låt ”All I want for christmas is you” från 1994 har tagit sig till Billboardlistans förstaplats för tredje gången – något som saknar motstycke i pophistorien.

”All I want for christmas is you”, sjunger r'n'b-stjärnan Mariah Carey i låten med samma namn, och allt folk vill höra kring jul tycks vara just den låten.

Nu har Careys örhänge från 1994 tagit sig till Billboardlistans förstaplats för tredje gången ‒ en bedrift som saknar motstycke i pophistorien.

Låten hamnade i topp på den amerikanska singellistan både 2019 och 2020, och nu har det hänt igen, rapporterar Billboard.

Senaste gången en och samma låt tog sig in på Billboard Hot 100-listan, för att sedan toppa den, vid separata tillfällen var när Chubby Checkers ”The twist” hamnade på förstaplatsen 1960 respektive 1962.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.