Martin Timell drar tillbaka sin stämningsansökan av ”personliga skäl”. Foto: Jonas Ekströmer/Leif R Jansson/TT

Martin Timell drar tillbaka stämning mot Expressen

Publicerad

I maj stämde Martin Timell Expressen och den tidigare chefredaktören Thomas Mattsson för grovt förtal på grund av publiceringar under metoo-hösten 2017. Nu har Timell dragit tillbaka stämningsansökan och fallet kommer därmed inte att prövas i domstol.

Den 11 september drog Martin Timell tillbaka sin stämningsansökan mot tidningen Expressen och den tidigare chefredaktören Thomas Mattsson. Han vill inte uppge skälet till att ansökan dragits tillbaka.

– Det är personligt, säger han till Kulturnyheterna.

Expressen var först ut att namnge Martin Timell i samband med brottsanklagelser mot honom under metoo-hösten 2017. Han friades från anklagelserna i hovrätten 2019. Expressen, och flera andra medier, har tidigare blivit fällda av Pressens Opinionsnämnd för att ha brutit mot god publicistisk sed i sina publiceringar om fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.