Sångaren Gerard Way i bandet My Chemical Romance har skrivit ”The umbrella academy” som nu blir Netflixserie med Mary J. Blige. Foto: TT

Mary J. Blige klar för Netflixserie

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska artisten Mary J. Blige kommer att göra rollen som Cha-Cha i filmatiseringen av Gerard Ways serietidningsserie ”The umbrella academy”. Gerard Way var sångare i bandet My Chemical Romance.

Förutom Mary J. Blige är även skådespelarna Ellen Page, Robert Sheehan, Tom Hopper, Emmy Raver-Lampman, David Castaneda, och Aidan Gallagher bekräftade till serien som har premiär på Netflix under året.

Karaktären ”Cha-Cha” beskrivs som en hänsynslös, oortodox torped som reser i tiden för att döda tilldelade offer enligt Pitchfork.

Serietidningsserien, vars första del kom ut 2007, handlar om ett gäng dysfunktionella superhjältar. Netflixserien, som inte är animerad, sänds i tio avsnitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.