David Ogden Stiers 2001, samt i rollen som kirurgen major Charles Emerson Winchester III tillsammans med MASH-ensemblen 1981 (högst upp til höger). Foto: TT

MASH-stjärnan David Ogden Stiers är död

Uppdaterad
Publicerad

David Ogden Stiers, mest känd för sin roll som den arrogante kirurgen major Charles Emerson Winchester III i tv-serien ”MASH”, är död.

Ogden Stiers blev 75 år, skriver Variety. Hans representant twittrar att han avled i sviterna av cancer i sitt hem i Newport, Oregon, USA.

David Ogden Stiers var Emmynominerad två gånger för sin insats i MASH, 1981 och 1982. Han nominerades även för en annan tv-serie om OS då han spelade William Milligan Sloane, grundare av USA:s olympiska kommitté.

Vann Grammy för ”Skönheten och odjuret”

Under karriären blev han också känd för sin berättarröst och medverkade i en rad filmer och tv-serier. Som berättare i Disneyfilmen ”Skönheten och odjuret” delade han en Grammy för bästa barninspelning 1991.

Som skådespelare har han medverkat i en rad filmer och tv-serier. Han arbetade flera gånger med regissören Woody Allen, och är bland annat med i ”Alla säger I love you” och ”Skorpionens förbannelse”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.