Journalisten Tim Pool är snart på väg mot Malmö, och det är högersajten Infowars som betalar. Foto: Skärmdump Youtube/ TT

Tvåtusen dollar för natt i Malmö

Publicerad

Efter lördagens Sverigeuttalande av den amerikanska presidenten, har redaktören för Infowars – en av den alternativa högerns starkaste och mest högljudda röster – erbjudit 2.000 dollar till den journalist som vågar tillbringa en natt i Malmö.

Efter att Trump och de som försvarade hans uttalande häcklats erbjöd sig Infowars Paul Joseph Watson att betala resa och logi för den journalist som påstår att Sverige är säkert, förmodligen med undertexten att Malmö är alldeles för farligt för människor att vistas i.

Läs också: Trump höll tal: ”Ni såg vad som hände i Sverige i går kväll”

Nu har den amerikanska journalisten Tim Pool nappat på erbjudandet och också fått de 2.000 dollarna, vilket motsvarar 19.000 kronor, av Infowars redaktör.

Infowars redaktör Paul Joseph Watson på twitter: Jag betalar. Foto: Skärmdump twitter

”Känner ett visst ansvar”

Tim Pool beskrivs av vissa som vänster, andra som höger och har själv i en video han lagt upp sagt att bilden av Sverige är ett ”starkt politiserat fenomen”.

Malmös kommunalråd Nils Karlsson har lovat välkomna tillresande journalister och säger till nyhetsbyrån TT:

– Jag sitter och läser på Twitter och så dyker det upp någon som verkar hata Malmö. Då känner jag ett visst ansvar att få honom att sluta med det. Det är en bisarr situation. Det är inte så farligt i Malmö som det verkar när man hör domedagsprofeterarna från andra länder, säger han.

Läs också: Generellt positiv bild av Sverige i världen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Trumps utspel om Sverige

Mer i ämnet