Lokala tv-nyheter som ska sändas härifrån, Aftonbladets redaktion i centrala Stockholm. Foto: TT

Aftonbladet satsar på lokal-tv

Uppdaterad
Publicerad

I september drar Aftonbladet igång lokalnyheter från Göteborg, Malmö och Jönköping.

Drygt ett år efter att TV4 lade ner sina lokala sändningar meddelar Aftonbladet att de tänker satsa på lokalnyheter i webb-tv-format.

– Vi vet att våra läsare har ett stort intresse för lokala nyheter, det märker vi med vår lokala satsning i text. Och det finns ett intresse för den lokala marknaden att synas i samband med lokalt innehåll, säger Lotta Folker, programchef Aftonbladet TV.

Tillverkas i Stockholm

Sändningarna gäller städerna Göteborg, Malmö och Jönköping och ska till en början bestå av en daglig nyhtetssammanfattning som sker från Aftonbladets tv-studio i Stockholm.

Blir det bra lokalnyheter trots att de görs i Stockholm?

– Det får ju tittarna avgöra. Vi ska göra en nyhetssammanfattning och det kan man göra från Stockholm. Sen ska låta det växa stegvis, och framöver kommer vi absolut samarbeta med de reportrar vi har i städerna, säger Lotta Folker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.