Foto: Vidar Ruud/TT

Anställd på medieinstitutet stängs av efter anklagelser

Uppdaterad
Publicerad

Efter larmrapporter om att manliga lärare och föreläsare på Medieinstitutet i Stockholm trakasserat skolans kvinnliga studenter stänger nu yrkeshögskolan av en anställd samt avslutar samarbetet med en extern konsult.

Kulturnyheterna har tidigare rapporterat om den gemensamma protest som studenter vid Medieinstitutet samlade mot situationen på skolan där tidigare såväl som nuvarande studenter delade med sig av upplevda sexuella trakasserier på skolan.

På grund av anklagelserna som riktades mot skolan valde Medieinstitutet att tillsätta en internutredning, och den blev under veckan blev klar, rapporterar Expressen. Enligt tidningen bekräftar utredningen att olämpligt beteende förekommit på vissa utbildningar, men att det inte finns några misstankar om övergrepp. Däremot stängs en anställd av och ett samarbete med en extern konsult avslutas.

Eleverna på skolan kommer erbjudas stödsamtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.