Även Sveriges Radio bryter med ”K.” Svensson

Uppdaterad
Publicerad

Nu meddelar även Sveriges Radio att de säger upp samarbetet med komikern och författaren Kristoffer ”K.” Svensson, efter gårdagen händelser.

I går rapporterade Kulturnyheterna att Aftonbladet bryter samarbetet med författaren och komikern Kristoffer ”K.” Svensson, också kallad ”Kringlan”.

Detta efter att Svensson hotat frilansjournalisten Victor Malm och Aftonbladets kulturchef på Twitter och i podcasten ”Alla mina kamrater”.

Flitigt anlitad satiriker

”K.” medverkade till och med gårdagen i Aftonbladet Kulturs populära podcast ”Lilla Drevet”, tillsammans med Liv Strömquist, Ola Söderholm och Nanna Johansson.

”K.” har även haft flera uppdrag för Sveriges Television och Sveriges Radio. De senaste åren i satirprogrammet ”Public Service”.

– ”Kringlan” har varit en stor tillgång för ”Public Service”, både som programledare och manusförfattare, men hans utspel mot kritikern Victor Malm och Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg i veckan är långt över gränsen för hur vi tycker att en representant för oss kan uttala sig offentligt, säger Mattias Konnebäck och Erik Blix, som startade programmet, till Sveriges Radios Kulturnytt.

”Ett psykbryt”

Sveriges Radio har varit i kontakt med ”K.” Svensson, som i ett sms till dem skriver:

”Det här var ett totalt psykbryt som jag ångrar av hela mitt hjärta men tyvärr inte kan göra ogjort.”

Han meddelar också att han hemskt gärna vill be Åsa Linderborg om ursäkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Medier
Mer Kultur
Mer Nyheter