Hugh Grant drog tidningskoncern inför rätta för dataintrång Foto: Jordan Strauss/ PETER NICHOLLS/ TT

Tidningen hackade hans telefon – nu får Hugh Grant skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

Brittiska The Mirror har betalat ut ett miljonbelopp till skådespelaren Hugh Grant i skadestånd. Detta efter att skådespelaren ställt tidningen inför rätta för att ha hackat hans telefon.

”Det handlar inte bara om vad de gjorde mot mig och mina närstående – den här rättsliga tvisten har synliggjort att dataintrång och andra olagliga metoder för att samla in information har använts i stor skala på tidningarna Daily Mirror, Sunday Mirror, och Sunday People” sa Hugh Grant efter förhören vid högsta domstolen i London, skriver The Guardian.

Avlyssning och övervakning

Enligt Hugh Grants advokat handlar anklagelserna om att ett antal journalister från de tre MGN-ägda tidningarna hackat sig in i skådespelarens telefon och ägnat sig åt avlyssning och övervakning.

MGN ska ha medgett att några av de längst anställda journalisterna uppmuntrat eller aktivt blundat för en utbredd kultur av olaglig informationsinsamling på koncernens tidningar.

Hugh Grant ska, enligt The Guardian, donerat skadeståndet till kampanjgruppen Hacked Off som arbetar mot dataintrång inom skvallerpress.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.