Venezuelas utrikesminister Delcy Rodriguez Foto: Pavel Golovkin/TT

CNN förbjuds i Venezuela

Publicerad

Venezuelas regering förbjuder CNN:s spanskspråkiga tv-kanal med anledning av att de rapporterat om att landets ambassad i Irak sålt visum till personer med koppling till terrorism.

Enligt den ansvariga myndigheten har CNN förvrängt sanningen och ”piskar upp aggression mot landet Venezuela och dess instituioner” och kräver nu att CNN ”omedelbart upphör” med sina sändningar på spanska. Något som också gjordes bara minuter efter att uppmaningen presenterats, det uppger TT.

Venezuelas utrikesminister Delcy Rodríguez har tidigare gått ut med att visselblåsaren som släppte informationen kring att pass sålts hade kopplingar till oppositionen i landet.

Pressfrihetens roll

CNN har besvarat regeringens stopp mot kanalen med att sändningarna nu istället kommer läggas ut på Youtube, och betonar i ett pressmeddelande vikten av mediefrihet:

”På spanska CNN tror vi på den viktiga roll som pressfrihet spelar i en sund demokrati”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer