Musikhjälpen 2018 sänds 10-16 december från glasburen på Stortorget i Lund. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

De leder årets Musikhjälpen

Uppdaterad
Publicerad

Farah Abadi, Daniel Adams-Ray och William Spetz – det är trion som kommer att programleda årets upplaga av Musikhjälpen.

– Det är nervöst trots att jag har gjort det en gång innan, säger Farah Abadi.

Musikhjälpen startar den 10 december och uppmärksammar i år personer med funktionsnedsättning med temat ”Alla har rätt att fungera olika”.

– Temat är superviktigt men jag kan så himla lite om det, så det blir bra att jag tillsammans med svenska folket får lära mig mer, säger Farah Abadi, som var en av förra årets programledare.

Sänds från Lund

Från Stortorget i Lund kommer artisten Daniel Adams-Ray, skådespelaren William Spetz och P3-profilen Farah Abadi under en vecka direktsända P3 och på SVT Play, skriver Sveriges Radio i ett pressmeddelande.

– Jag längtar så mycket efter veckan då det blir socialt accepterat att fly från vardagen och tillsammans bara lyssna på musik, umgås och engagera oss för att alla har rätt att funka olika, säger William Spetz, som tidigare bland annat medverkat som resande reporter.

”En megafon”

Sveriges Radio skriver att många barn och unga med funktionsnedsättning i låg- och medelinkomstländer är isolerade och ofta får sämre tillgång till vård och utbildning, vilket minskar chansen till att leva ett självständigt liv. 

– Musikhjälpen är för mig både ett förstoringsglas, en megafon och framförallt en plattform där vi kan lära oss utav varandra och tillsammans skapa förändring, säger Daniel Adams-Ray som även han varit Musikhjälpens resande reporter.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen och samlade förra året in rekordsumman 74 410 363 kronor under temat ”Barn är inte till salu”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.