Foto: TT

ETC lägger ned 15 tidningar – prenumeranter räcker inte till presstöd

Uppdaterad
Publicerad

15 tidningar inom ETC:s tidningskoncern kommer att läggas ned, rapporterar Medievärlden. Orsaken är att de inte når upp till presstödsnivån på 1500 prenumeranter.

De titlar som läggs ned är Göteborgs Fria, Landets Fria, Sesam, Stockholms Fria, ETC Bergslagen, ETC Jönköping, ETC Malmö, ETC Norrköping, ETC Stockholm, ETC Sundsvall, ETC Umeå, ETC Uppsala, ETC Västerås, ETC Växjö, ETC Örebro, uppger Medievärlden. Tidningarnas sista utgåvor kommer i mellandagarna och informationen gick ut till de anställda på ETC under eftermiddagen.

– Har vi inget presstöd kan vi tyvärr inte finansiera en papperstidning, säger ETC:s ansvariga utgivare Johan Ehrenberg till Medievärlden.

Digital satsning

Enligt uppgifter till branschtidningen pågår en diskussion kring varsel av personal. Johan Ehrenberg kan inte uppge något exakt antal, men säger att man nu planerar en digital satsning.

– Dels genom att göra rejäla lokala granskningar som vi hoppas kan få stor spridning digitalt, dels genom att vi nu håller på och startar en tv-lösning, säger Johan Ehrenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.