Nordkoreaner samlas för att fira Kim Il Sungs födelsedag på Kim Il Sung-torget i Pyongyang. Foto: David GuttenfelderVisa alla (10)
Visa alla (10)

Han skildrar världens mest slutna land

Fotografen David Guttenfelder har lyckats med det få andra har gjort. Dokumentera dagens Nordkorea. I dag belönades han med pris i tävlingen World Press Photo.

Den amerikanska fotografen David Guttenfelder har bland annat jobbat för National Geographic. Han påbörjade sin karriär i östafrika efter att ha avslutat studier i Swahili i Tanzania. Därefter jobbade han i 20 år som fotojournalist för Associated Press i bland annat Nairobi, Abidjan, New Delhi, Jerusalem och Tokyo.

2011 var David Guttenfelder med och öppnade nyhetsbyrån AP:s filial i Nordkorea. Det blev den första västerländska nyhetsbyrån som fick tillträde till diktaturen, och Guttenfelder har rest dit mer än 40 gånger.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer