På sitt instagramkonto la Måns Zelmerlöw upp den här bilden med texten: ”D var inte mitt fel, jag lovar! :) #kristallen”. Foto: Instagram/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Här gör TV3 bort sig

Uppdaterad
Publicerad

När Måns Zelmerlöw skulle presentera Årets underhållningsprogram ropade han upp fel vinnare. Förvirringen på scen var total.

TV3 presenterade ”Idol” och ”På spåret” som de två program som fått flest röster i kategorin Årets underhållningsprogram. De två tv-teamen zoomades in på klassiskt prisgala-vis, men istället för att ropa upp någon av dem säger Måns Zelmerlöw att det är ”Let's Dance” som har vunnit.

Kliver upp på scen

Upp på scen kommer Let's Dance-gänget med Jessica Almenäs och David Hellenius. När de tackat för priset avbryter Josephine Bornebusch och säger att det är ”Idol” som vunnit och inte ”Let's Dance”.

– Måns kan inte ens dela ut ett pris!, säger programledaren.

– Jag vet inte om det är ett skämt eller om det är allvar men vi förutsätter att det är allvar, säger ”Idols” programledare Pär Lernström när han och Idoljuryn växlar plats med ”Let's dance” för att ta emot priset.

Tittarna undrar vad som händer

På Twitter är förvirringen total.

”Vad fan händer?”, skriver journalisten Fredrik Virtanen. Skådespelaren Bianca Kronlöf, som själv är på plats på galan, skriver ”Koooooonstig stäääääämning!”. Niklas Svensson är hård: ”Jag har aldrig sett en sån urusel direkständ tv-gala som den TV3 försöker göra nu”.

TV3 eller Zelmerlöw som gjorde fel?

Strax efter den förvirrade prisceremonin la Måns Zelmerlöw upp en bild där han står tillsammans med vinnarkuvertet. På kortet står det mycket riktigt ”Let's dance”. ”D var inte mitt fel, jag lovar!”, skriver Zelmerlöw under bilden.

– Måns tar detta som det proffs han är med ett leende. Det stod fel program i kuvertet. Det är oerhört beklagligt och berodde på den mänskliga faktorn, skriver Susanne Nylén, presschef på MTG TV, i ett mejl till Aftonbladet.

Enligt Nylén ska missen ha berott på ett fel i beställningen från glasbruket som tillverkar Kristallerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer