Tysta protester mot maffians inflytande i Slovakien hölls efter mordet på Jan Kuciak och Martina Kusnirova Foto: Bundas Engler/TT

Italienska affärsmän greps för mordet – har släppts fria

Uppdaterad
Publicerad

De sju italienska affärsmän som i torsdags greps i Slovakien, misstänkta för mordet på journalisten Ján Kuciak, har släppts på fri fot. Kuciaks granskning visade korruption på hög nivå i Slovakien, med kopplingar till italiensk maffia.

Slovakisk polis grep i torsdags sju italienska affärsmän som figurerat i den granskning som tros ha lett till att journalisten Ján Kuciak mördades, enligt AFP. På lördagen meddelar en talesperson för den slovakiska polisen att samtliga släppts på fri fot.

Amerikanska Politico har nu publicerat Ján Kuciaks artikelutkast, som avslöjar korruption på hög nivå i Slovakien med kopplingar till italienska maffian, i synnerhet brottssyndikatet ’Ndrangheta.

Italiensk åklagare misstänker att det är medlemmar ur ’Ndrangheta som ligger bakom mordet på 27-åriga Ján Kuciak och hans fästmö Martina Kusnirova. Paret hittades döda i sin lägenhet i söndags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Journalistmordet i Slovakien

Mer i ämnet