Martin Vårdstedt

Klart med ny kulturchef på SVT

Uppdaterad
Publicerad

Martin Vårdstedt blir ny kulturchef på SVT.

Han har tidigare varit tillförordnad chef för Kultur- och samhällsredaktionen på SVT i Stockholm. Nu tillträder han alltså permanent.

Nu är det klart vem som efterträder Eva Beckman som chef för kultur och samhällsredaktionen på SVT i Stockholm. Martin Vårdstedt tillträder efter årsskiftet.

– Det känns fantastiskt att få förtroendet att leda Sveriges bästa kulturredaktion i vår tid av förändring, inte minst på medieområdet. Här har kultur- och samhällsutbudet en nyckelroll, tänker jag, för att glänta på dörren till nya världar, erbjuda andra perspektiv och försöka överbrygga de klyftor som öppnar sig omkring oss, säger han.

Martin Vårdstedt har arbetat på SVT sedan 2004 som projektledare, redaktör, producent och programutvecklare. Han har gett ut barnböcker och tidigare jobbat på bland annat Dagens Nyheter, Resumé och Sveriges Radio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.