Labours ledare Jeremy Corbyn i en intervju med den erfarne journalisten Andrew Neil. Foto: Jeff Overs/TT

Labour anklagar BBC för partiskhet

Uppdaterad
Publicerad

Brittiska oppositionspartiet Labour anklagar landets public service-kanal BBC för partiskhet i sin bevakning av nästa veckas val till parlamentet. Den synpunkten framför partiet i ett brev till BBC, rapporterar Reuters.

Labours kampanjkoordinator Andrew Gwynne säger att partiet har samlat åtskilliga exempel på hur Labours ledare mottagit ”negativ behandling, hårdare granskning och vinklade redaktionella kommentarer” än den som premiärminister Boris Johnsons konservativa parti har fått.

”Om de konservativa tillåts att ”spela” eller manipulera BBC, och det här beteendet fortsätter okontrollerat, så har bolaget varit medskyldigt i att ge det konservativa partiet en orättvis fördel i valet”, skriver Andrew Gwynne i ett brev till BBC:s generaldirektör Tony Hall.

Brittiska parlamentsvalet 2019

Labour ligger efter

Labour ligger just nu bakom de konservativa i opinionsmätningar och partiet är speciellt missnöjt med att Boris Johnson vägrar låta sig intervjuas av den erfarna journalisten Andrew Neil, något som alla andra partiledare har gjort.

I en kommentar till brevet säger en företrädare för public service-kanalen:

”BBC kommer att fortsätta att fatta sina oberoende publicistiska beslut, och är fast besluten att rapportera om valkampanjen rättvist, opartiskt och utan rädsla för att favorisera”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brittiska parlamentsvalet 2019

Mer i ämnet