Foto: TT

Metros chefredaktör lämnar bolaget

Uppdaterad
Publicerad

Metros chefredaktör Staffan Erfors lämnar bolaget med omedelbar verkan, skriver branschtidningen Resumé.

– Metro har varit en fantastisk arbetsplats, men jag har beslutat att jag vill gå vidare och utveckla en egen verksamhet, säger han till tidningen.

Staffan Erfors tog över posten som chefredaktör så sent som i mars i år.

– Vi är tacksamma över den utveckling Staffan genomfört, bland annat förbättrat det redaktionella arbetet avsevärt. Vi tackar Staffan för hans insatser och kommer ha dessa som avstamp när vi tar nästa språng i mediahuset Metros digitala utveckling, säger Metros vd Mikael König till Resumé.

Tills vidare tar Henrik Ek över som tillförordnad chefredaktör. Erfors kommer att tillträda som vd och delägare i ett bostadsmäklarföretag i Stockholm, enligt ett pressmeddelande.

Det har stormat mycket kring Metro i år. I maj i år sålde den tidigare ägaren Mats Qviberg alla sina aktier i Metro till styrelseordförande Christer Ager-Hanssen för en krona. Qvibergs tid som ägare präglades av avhopp och skandaler och varade bara ett par månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.