Foto: TT

Kristian Luuk: ”De flesta tackar nej”

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenteras alla höstens tävlande i På spåret. Totalt är det nio par som ger sig ut på spåren i Sveriges svåraste frågesport. Fyra par från förra säsongen kommer tillbaka och fem nya tillkommer.

Förra året kammade kulturjournalisterna Johan Hilton och Kristin Lundell hem vinsten i final mot radioprofilen Kalle Lind och journalisten och författaren Isobel Hadley-Kamptz. Båda paren kommer att synas i rutan även denna gång.

– Man vill ju sikta högre och då får det bli vinst, men det kan ju också bli så att det här blir året man skämmer ut sig, säger Isobel Hadley-Kamptz.

Johan Hilton och Kristin Lundell vågar inte utlova en till seger, men tror att Martina Haag och Peter Magnusson kan bli svåra konkurrenter.

– Vi hade önskat oss dummare motståndare, säger Kristin Lundell.

Många journalister

Liksom förra året är det journalisttungt i startfältet – nio av arton deltagare är journalister. Programledaren Kristian Luuk säger att det är en slump.

– Vi ringer och frågar om någon vill vara med för att vi fått tips, och då brukar de tacka nej, för fallhöjden är så hög om man är dålig i På spåret, säger han.

Förra året fick programmet kritik för bristande mångfald. Luuk tycker att man fortfarande kan bättre sig ur den aspekten.

– Det är något vi jobbar med hela tiden, det är det vi har avgjort mest fokus på, men vi kan bli bättre.

Debutanter

Nya för i år är Amie Bramme Sey och Gunnar Bolin. De tror att de vinner på åldersskillnaden i laget.

– När det kommer till kulturuttryck som vi båda gillar är jag mycket för ny populärkultur och så kommer Gunnar, som är stark i det som är lite äldre, säger Amie Bramme Sey.

– Det är 30 år mellan oss och det är definitivt en styrka, fyller lagkamraten Gunnar Bolin i.

Även husbandet Augustifamiljen återvänder med ett gäng gästartister, bland andra Dennis Lyxzén, Kristin Amparo, Peter Jöback, Ola Magnell och Nadia Nair.

Bekanta från förra året:

Kristin Lundell och John Hilton

Kalle Lind och Isobel Hadley-Kamptz

Ronny Svensson och Anne-Lie Rydé

Sigge Eklund och Malou von Sivers

Nya för i år:

Gunnar Bolin och Amie Bramme Sey

Johar Bendjelloul och Josefin Johansson

Denise Rudberg och Johan Olsson

Anders Johansson och Marianne Ahrne

Martina Haag och Peter Magnusson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer