Pokémon Go Foto: TT/ Richard Vogel

Pokémon Go mer populärt än Tinder

Uppdaterad
Publicerad

Mobilspelet Pokémon Go ser ut att bli en stor succé för spelföretaget Nintendo, redan en vecka efter lanserandet.

Två dagar efter lanserandet fanns appen Pokémon Go på över fem procent av alla amerikanska Android-enheter, vilket gör den mer populär än Tinder-appen. Sedan appen släpptes i mitten av förra veckan har Nintedoaktien stigit med 25 procent och spelföretagets marknadsvärde har ökat med 60 miljarder kronor, skriver tidningen Digital.

Pokémon Go är ett mobilspel som genom så kallad augmented reality-teknik förbinder real life och Pokémonfiktionen. Spelet går ut på att rikta sin mobilkamera mot olika ting i verkligheten som blir till monster att jaga och fånga i spelets värld.

En säkerhetsfara

En genomsnittlig användare ägnar Pokémon Go drygt 43 minuter per dygn, vilket antyder att appen är mer beroendeframkallande än både Whatsapp, Instagram och Snapchat. Spelet har dock fått myndigheterna i bland annat Australien att utfärda varningar och uppmana användare att vara uppmärksamma på sin omgivning och lyfta blicken från skärmen då de spelar spelet i offentliga miljöer.    

Spelet har ännu inte släppts i Europa. Anledningen är att företaget stött på serverproblem i och med det stora antalet användare.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.